dilluns, 4 de maig del 2009

Les plataformes gratuites de publicació de blocs

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ca/Wordpress-logo.png/250px-Wordpress-logo.png


WordPress és un sistema de gestió de continguts (CMS) de codi obert per a la publicació de blocs a Internet.

Els sistemes per a la publicació de blocs a la xarxa estan formats per fitxers en format php i scripts, de manera que utilitzen una base de dades per tal d'autentificar l'usuari i poder emmagatzemar totes les entrades i els arxius mensuals del bloc, així com els comentaris.

Al Wordpress se li poden afegir funcionalitats per mitjà de plugins, i també és possible canviar l'aparença visual per mitjà de temes predefinits. A més, l'usuari pot modificar al seu gust el codi XHTML, HTML i CSS de les seues pàgines mitjançant l'editor wysiwyg que inclou.


http://www.google.com/help/hc/images/blogger_logo_whitebg.gif

Llançat l'agost del 1999 és una de les primeres eines de publicació de blocs la qual ha ajudat a popularitzar l'ús dels formularis. Més específicament, en lloc d'escriure a mà l'HTML i freqüentment pujar les noves publicacions, l'usuari pot publicar al seu bloc només emplenant un formulari en el web de Blogger. Els resultats són immediats i es pot fer des de qualsevol navegador.

El 2003, Pyra Labs fou adquirit per Google i per tant, també Blogger. Google va aconseguir els recursos que Pyra requeria. Més endavant, les "característiques premium" (de pagament) van ser habilitades pel public gràcies a l'ajuda de Google.

El 2004, Google va comprar Picassa i la seva utilitat d'intercanvi de fotos Hello. Això va permetre als usuaris de Blogger posar fotos, fàcilment, al seu bloc.

I el 9 de maig de 2004, Blogger va ser rellançat amb noves plantilles de disseny (CSS), emmagatzematge individual de publicacions, comentaris i publicació via e-mail. Després Google llançaria una eina anomenada BlogThis! en la barra de cerca de Google, que permet obrir una nova finestra amb el formulari de publicació que permet a l'usuari publicar sense necessitat de visitar la pàgina principal.

Font: Viquipèdia

Blogia



Blogia és un dels sistemes d'administració de continguts (blogs, weblogs o bitàcoles) pioners en castellà. Blogia va nàixer com a proveïdor d'allotjament de bitàcoles a l'agost del 2003, i es va constituir com empresa l'any 2005, a Espanya, amb seu a Saragossa oferix un sistema d'allotjament gratuït. El seu creador va ser Roberto Abizanda.

En 2005 va rebre el premi 20Blogs en la categoria de "millor proveïdor de blogs", entregat pel periòdic gratuït espanyol 20 minutos com a millor proveïdor de blocs hispà.

Font: Wikipedia

http://images.nireblog.com/logo.png

NireBlog és un sistema perquè qualsevol persona i d'una manera sencilla pugui tenir el seu propi Bloc, sense preocupar-se de res, a més es multiusuari (un Bloc pot ser escrit per a diverses persones), és personalitzable i la seva utilització es molt senzilla però a la vegada amb moltes possibilitats.

Font: Nireblog

http://www.bloc.cat/imgs/bloc-cat.png

Blocat és un servei per a llegir i/o publicar blocs. L'usuari pot crear gratuïtament el seu propi bloc en 4 passos senzills. Un cop creat es pot gestionar fàcilment tots els detalls, des de la imatge del bloc passant per estadístiques bàsiques de lectures i visites, o fins i tot filtrant l'accés de comentaris.

Font: Blocat


També es poden crear blocs des de periòdics:


Però hi han moltes més possibilitats a l'hora de crear un bloc (vore més).