dimecres, 22 d’abril del 2009

Què és i per a què serveix un webloc?

Un bloc és un diari personal. Un púlpit diari. Un espai col·laboratiu. Una tribuna política. Un mitjà de notícies de darrera hora. Una col·lecció d'enllaços. Els vostres propis pensaments privats. Memoràndums per al món.

El teu bloc és tot el que vulguis que sigui. N'hi ha milions, de totes les formes i mides i, de fet, no hi ha regles.

En poques paraules, un bloc és un lloc web on escriviu coses sobre la marxa. Els escrits nous apareixen a la part superior, facilitant als visitants la lectura de les novetats. Després hi fan comentaris, hi enllacen o us escriuen. O no.

Els blocs han redefinit el web, han influït en política, trasbalsat el periodisme i han donat veu i permès a milions de persones comunicar-se amb altres.

Un bloc us dóna veu pròpia al web. És un lloc per recopilar i compartir allò que trobeu interessant, tant si són comentaris polítics, un diari personal o enllaços a llocs web que vulgueu recordar.

Molts usuaris utilitzen un bloc simplement per a organitzar els seus propis pensaments, mentre que d'altres controlen grans audiències influents d'arreu del món. Els periodistes professionals i amateurs utilitzen els blocs per a publicar notícies de darrera hora, mentre que els qui mantenen un diari personal revelen pensaments íntims.

Els blocs són més que no pas posar els vostres pensaments al web. També comporten la connexió i el diàleg amb les persones que llegeixen el vostre treball i es prenen la molèstia de contestar.

Podeu utilitzar un bloc en grup amb diversos autors com a eina de comunicació excel·lent per a equips petits, famílies i altres grups. O bé, com a autor únic, podeu crear un espai en línia privat per recopilar notícies, enllaços i idees per a vosaltres mateixos o per compartir amb tots els lectors que vulgueu.

Síntesi extreta de Què és un bloc? Visita guiada de Blogger, el 16-4-2009.

I ací teniu un vídeo on explica què és un bloc i les seues possibilitats d'ús: