dilluns, 18 de maig del 2009

Afegir ferramentes al webloc

En la sessió de hui vorem dos continguts:

a) Afegir funcionalitats de tercers o altres tipus de codi al webloc a la barra lateral

b) Altres ferramentes: enquestes, enllaços de subscripció, blocroll d'altres blocs, flux de comentaris, noticiari i barra de vídeos.


a) FUNCIONALITATS DE TERCERS O ALTRES TIPUS DE CODI AL WEBLOC:


Per afegir funcionalitats de tercers o altres tipus de codi al webloc a la barra lateral cal entrar a afegir un gadget (dins de la pantalla de format-elements de pàgina) i escollir l'opció HTML/JavaScript:


Podem ficar funcionalitats de tercers copiant i pegant el codi HTML que ens faciliten estos. Anem a vore exemples.

Comptadors de visites:

Per ficar un comptador de visites i tindrea accés a les estadístiques de visites del nostre webloc podem accedir a estes dues pàgines: histats.com i miarroba.com. El primer que farem serà registrar-nos i donar-nos d'alta per utilitzar els seus serveis gratuits (recomane utilitzar una contrasenya distinta a la que utilitzeu com administradors del vostre webloc). Una vegada este registrats ja sols hem de triar les característiques del comptador que vulguem.

Traductors:

Una bona ferramenta es ficar un traductor en el nostre webloc. Google té un que dóna l'opció de traduir a varis idiomes. El codi que heu d'inserir afegint un gadget HTML/JavaScript és el següent per a que no exica la ferrament i es veja el codi he substituit els signes <> per el text el roig, vosaltres el que he de fer es substituir el text en roig pels signes que vos dic) :

(substituir per <)script src="http://www.gmodules.com/ig/ifr?url=http://www.google.com/ig/modules/translatemypage.xml&up_source_language=ca&w=160&h=60&title=&border=&output=js"(substituir per >)(substituir per <)/script(substituir per >)

Una vegada fiqueu este codi al vostre bloc vos eixirà el següent traductor:


També podeu utilitzar altres traductor més específics per al català-valencià en les pàgines de:



interNOSTRUM
Música:

A la barra lateral, podeu també ficar un reproductor amb les vostres cançons favorites. Ací teniu dues pàgines on podeu registrar-vos i traure el codi HTML del reproductor que configureu:

Mixpot.com

Deezer.com


b) ALTRES FERRAMENTES PER AL WEBLOC:

En este segon apartat anem a vore les següents ferramentes que ofereix directament Blogger:


Enquestes:

Podeu plantejar una pregunta i donar diverses alternatives resposta.

Enllaços de subscripció:

En esta ferramenta facilitareu als lectors el seguiment del que s'escriu al vostre bloc. Es poden seguir els post i també els comentaris.

Llista de bloc (blocroll):

Podeu fer un blocroll, és dir un llistat de blocs que s'actualitza automàticament amb l'últim post que s'haja escrit. Sols heu d'assenyalar què voleu vore i ficar l'adreça dels blocs que voleu que apareguen en el vostre blocroll.

Flux d'actualització:

Dins d'esta opció podem ficar una utilitat que ens assenyale els 5 últims comentaris fets al nostre webloc. Sols heu d'indicar el següent:

http://adreçadelvostrebloc.blogspot.com/feeds/comments/full

(recordeu substituir adreçadelvostrebloc per la que corresponga)

Noticiari:

Podeu estar al dia de noticies on-line del tema que voleu amb esta ferramenta. On fica cercar expressió, Substituiu "apple, google,micrsoft" per una paraula o dues que siguen claus en la temàtica del vostre bloc.

Barra de vídeo:

Una opció semblant a noticiari però en vídeos del You Tube. Sols heu de ficar la o les paraules clau (no assenyaleu cap de les opcions dels vídeos del You Tube).