dimecres, 20 de maig del 2009

Fer una còpia de seguretat (backup) del webloc

Podem fer una còpia de seguretat o backup del nostre webloc de vàries maneres. Anem a vore estes dues:

a) Generar un arxiu XML
b) Generar un arxiu HTML

a) Generar un arxiu XML:

És la manera més senzilla de fer una còpia de seguretat o backup des des del propi Blogger. Des de personalitzar anem a configuració, bàsic i allí entrem a l'opció exportar bloc (molt de compte amb l'opció elimina bloc):


Quan entrem a exportar eix un quadre de diàleg que ens dóna l'opció baixar bloc i desar-lo com un arxiu XML en el disc dur del nostre oridinador:


Hem generat un arxiu XML que conté els post i els comentaris fets en el nostre bloc. Per si de cas, es recomanable fer una còpia de seguretat cada cert temps.

Com podem recuperem el contingut d'esta còpia de seguretat? Des de configurar/bàsic, anem en este cas a l'opció importa el bloc i ens ix esta pantalla:


Anem a examinar, carreguem l'arxiu XML que haviem desat prèviament, fiqume el codi, assenyalem l'opcoió publica tots els missatges importats i punxem a importa el bloc.

b) Generar un arxiu HTML:

També podem generar un arxiu HTML. Aquests són els passos:

1. Mirem el número d'entrades que tenim publicades al bloc.

2. A continuació, escrivim l'adreça del bloc i el nombre d'entrades, a la barra del nostre navegador:

http://adreçadelbloc.blogspot.com/search?max-results=15

D'esta manera, el nostre navegador ens retornarà tot el bloc sencer. Recordeu substituir adreçadelbloc per la vostra i el 15 final pel número d'entrades publicades al bloc.

3. En el menú del navegador, triem l'opció "Anomena i desa" i indiquem a quina carpeta del nostre ordinador volem desar i en el tipus d'arxiu, triem l'opció "pàgina web sencera". Amb això tindrem una còpia del nostre bloc.